Kampsport for børn

Kampsport for børn Glamsbjerg Taekwondoklubs Tiger-hold

 

Hvad er Taekwondo?

Taekwondo er en koreansk kampsport som opstod for over 2000 år siden.

Dengang brugte man Taekwondo til at forsvare sig mod angreb fra dyr og senere også mod angreb fra mennesker. Taekwondo har sidenhen udviklet sig til en international anerkendt sportsgren, og har således været med i de Olympiske Lege siden 1988.

 

Hvad er Tiger-holdet?

Vores Tiger-hold er et børnehold, der følger et lettere pensum end ’almindelig’ Taekwondo. Tiger-holdet er for børn, der har lyst til at lege og have det sjovt. Disciplinen er fast og er grundlæggende den samme som for voksne. 

Hvem kan træne Taekwondo med Tigerne?

Du kan træne med tigerne, hvis du er 6-8 år gammel. Der er ingen specielle krav til smidighed eller styrke, så alle kan være med. Vi laver differentieret træning dvs. tilpasser træningen til de enkelte bæltegrader, så alle får udbytte af træningen.

Se træningstider på http://gltk.mento.club under kalender

 

Påklædning er shorts/gymnastikbukser samt T-shirt. Ingen sko eller sokker. Dobok – dragt – betales sammen med første kontingent.

 

 

Hvad koster det?

Første måned er gratis så man kan se om det er noget for barnet.

Det koster 1000kr årligt som betales á to rater årligt pr 1/1 og 1/7. Klubben kan yde nedsat kontingent ved henvendelse. Dobok, dragten, koster fra 300kr.-

Indmeldelse foregår ved at man opretter en profil på http://gltk.mento.club

Følg også klubben på facebook.com/glamsbjergtaekwondo

 

Om træningen

Vi træner motorik, udholdenhed og naturligvis Taekwondo tilpasset til børnene. Disciplin er en vigtig del af træningen, så vi lægger faste rammer for træningen, hvilket også er en del af bælteprøverne.

Træningen varer ca. 55 minutter, fordelt på ca. 15 minutters opvarmning og leg med motoriske og konditionsmæssige øvelser. De resterende 40 minutter vil være decideret taekwondotræning med simple handlinger og øvelser. Der er ingen fast plan for forbrug af tiden, dvs. vi kan f.eks. bruge 10 minutter på leg, 5 minutter på en stand, 5 minutter med leg osv.

 

Tilskuere er meget velkomne til træningen. Vi vil bede jer om at være – og sidde - stille i et anvist område i træningssalen. Dette gælder også søskende, der ikke må lege i salen mens træningen står på.

 

Bælteprøver

Når børnene er klar til bælteprøve (Graduering) afholder i stedet for normal træning en bælteprøve, hvor børnene bliver prøvet i deres pensum. Består de dette, vil de få ret til at bære deres nye bælte samt modtage et diplom, der vil blive overrakt ved en ceremoni efter prøven. Prøverne finder sted hver 2-3 måned. Her vil vi bede alle forældre, søskende, venner, bedsteforældre om at møde op for at gøre prøven til en stor begivenhed, da den betyder meget for børnene. Vi tilstræber først at afholde bælteprøver når alle kan bestå.

Når et barn vurderes parat, vil barnet blive tilbudt at træne på et voksenhold hvis det vurderes parat til dette. Et sort børne-bælte kan da konverteres til et ’almindeligt’ gult bælte (9. kup)

 

Om Maeng Ho, Glamsbjerg Taekwondoklub

Maeng Ho blev startet i 2010 af Tue Braas og Jesper Nielsen. I dag har klubben fem stortbælter tilknyttede og vi er godkendt som forening under folkeoplysningsloven i Assens Kommune. Vi lægger vægt på familietræning og træning for højtgraduerede under værdierne disciplin, teknik og samvær, og afholder årligt træningsweekender med overnatning, hvor vi træner, hygger, ser film og har det sjovt.

 

Spørgsmål og mere information

Læs mere på www.gltk.dk eller kontakt Tue Braas på tlf. 22 20 18 71  Vores mailadresse er [email protected]