5. Kup

HÅNDTEKNIK

Side i DTaF’s officielle grundteknikbog

Koreansk

Dansk

64-43

Hansonnal eolgul biteureomakki

Vride blokering med enkelt knivhånd

57-2

Eolgul bakatmakki

Udadgående blokering i høj sektion

66-63

Batangson momtongmakki

Håndrods blokering i midter sektionBENTEKNIK

Side i DTaF’s officielle grundteknikbog

Koreansk

Dansk

106

Twieo-chagi

Flyvende spark m. forreste ben

105

Goolleo-chagi

Trampe spark

111

Ieo seokeo-chagi

Samme som Ieo-chagi, men forskellige spark

109

Momdollyo-chagi

Dreje kroppen spark

101

Hooryo-chagi

Sving spark


DIVERSE

Han bon kireugi (Et skridts kamp) 11 stk.

Sam bon kireugi (Tre skridts kamp) - udtales “sah” bon kireugi 9 stk.

Kireugi - 3x2 min.

Der lægges vægt på : Rigtige blokeringer, kraftfulde men kontrollerede teknikker

og min. 3-6 applikationer til hver poomsee/Hyungs

Poomse Taegeuk oh jangn og Hyungs Pyung Ahn Sam Dan

Hosinsul (selvforsvar) - frigørelse fra halsgreb (kvælertag)TEORI

Side i DTaF’s officielle grundteknikbog

Koreansk

Dansk

45-3

Apchook-moa-seogi

Tæer samle stand

37

Anchong-seogi

Hvilestand (fødderne indad)

29

Balkeut

Tåspidser

31

Dwikoomchi

Hæl

Mom

Krop

Jodul

Otte (8)

Yook

Sjette (6.)

Dommerreglement

”Start en kamp” (se Lovmappe - "Dommerregler")

Taegeuk Oh-Jang

Seon-gween symboliser vinden. Vinde kan være frygtelige som tyfoner, tornadoer og storme. Men de kan også være blide. Vinden er derfor et symbol på sindets tilstand. Teknikker forekommer nogle gange let som en brise og andre gange kraftfulde som storme. Seon symboliserer også træ pga. dets fleksibilitet. Dette symboliserer et stærkt, fleksibelt og ydmygt sind.

Taegeuk Oh Jang er en serie handlinger som henvender seg til Seon i Palgwe. Seon er kvindelig, og symboliserer vinden. Selv om der findes frygtelige og destruktive vinde, som tyfonen, orkanen og tornadoen, er vindens egenskaber mild, men gennemtrængende. Vårbrisen kærtegner piletræet blidt, men piletrærne stopper ikke vinden, de bøjer sig hellere villigt i dens vej. Vinden symboliserer derfor ydmyge og godhjertede handlinger. Seon kan være skiftende mild og fleksibel som en brise, eller kraftfuld og ubøjelig som en cyklon. Dette mønster udtrykker tosidigheden indbefattet i alle Palgwe-formene. Taegeuk Oh Jang er enkel (blide og ensartede handlinger) som en mild brise, men den er også stærk og kraftfuld som en storm (kraftfulde handlinger). Teknikkerne fejer gennem luften, fjerner al modstand og trænger igennem som vinden. Disse gennemtrængende teknikker inkluderer Me Joomeok Nareyo Chigi, Palkoop Chigi og udførelsen af Deung Joomeok Ap Chigi mens man hopper frem til Dwit Koa Seogi. Taegeuk Oh Djang’s kraftfulde kombinationer inkluderer Ap Chagi, Momtong An Makki, Deung Joomeok Ap Chigi og Yeop Chagi.

Taegeuk Oh Jang henvender sig til Seon af Palgwe. Seon repræsenterer vinden. Vinden kan både være mild som en forårsbrise og destruktiv som en orkan. Vindens forskellige egenskaber afpejler sindets forskellige tilstande.
Taegeuk Oh Jang skal udføres med forskellighed som vinden. Nogle teknikker skal udføres som en storm, mens andre skal udføres som en brise.
Son betyder vinden, symboliserende mægtig kraft og rolighed i henhold til dens styrke og svaghed.Nye bevægelser er me-jumeok-naeryo-chigi, palkoop-dollyo-chigi, yeop-chagi & yeop- jireugi (samtidigt) , palkoop-pyojeok-chigi og stande som koa-seogi, oen-seogi og oreun-seogi. Den er karakteriseret af efterfølgende makki's, såsom arae-makki og momtong-makki og også chigi'en som udføres under "snublen efter løb".

Udførelse: Elastiske og fleksible bevægelser.