3. Kup

HÅNDTEKNIK

Side i DTaF’s officielle grundteknikbog

Koreansk

Dansk

58-8,1

Geodeureo momtongmakki

Blokering i midter sektion med støtte

60-15

Geodeureo araemakki

Blokering i lav sektion med støtte

71-8

Oe-santeul makki

En hånds bjerg blokering

83-7

Dan-gyo teok jireugi

Træk med en hånd og udfør slag med den anden hånd mod hageBENTEKNIK

Side i DTaF’s officielle grundteknikbog

Koreansk

Dansk

107-2

Doo-baldangsang chagi

2 flyvende spark efter hinanden, hvor det første er et “falsk spark”


DIVERSE

Han bon kireugi (Et skridts kamp) 15 stk.

og min. 6 applikationer til hver poomsee/Hyungs

Sam bon kireugi (Tre skridts kamp) - udtales “sah” bon kireugi 13 stk.

Kireugi - 3x3 min. med beskyttelsesudstyr

Poomse Taegeuk chill jang og Hyungs Pyung Ahn OH Dan

Hosinsul (selvforsvar) - frigørelse af omklamring forfraTEORI

Side i DTaF’s officielle grundteknikbog

Koreansk

Dansk

13

Bamjumeok

Kastanjenæve

30

Balnaldeung

Inderside af fod

39

Mo-joochoom-seogi

Spids hestestand

41

Ap-joochoom-seogi

Kort hestestand

Teok

Hage

Dangyo

Trække

Santeul

Bjerg

Oe-santeul

Halvt bjerg

Pal

Ottende (8.)

Taekwondo’s historie

Se bilag 4

Taegeuk Chil-Jang

Gan betyder at standse på toppen, og det symboliseres af et bjerg. Et bjerg er fast som en klippe, og mennesket må til tider også være fast som en klippe. Som mennesker skal vi standse, når det er nødvendigt, og gå frem, når tiden er til det. Vi må aldrig handle overilet, for at nå vores mål, så hellere stoppe op og hvile eller tænke undervejs. Selv om teknikker i taegeuk Chil-Jang er hurtige og flotte, skal vi vide nøjagtigt, hvor de skal standses.

Taeguk Chil Yang består af handlinger som anvender Gan princippet i palgween. Gan repræsenterer bjerget. Fjeldet/Berget symboliserer en højtidelighed af ro, som de majestætisk rager højt over alt andet i landskabet.
Mennesket må lære sig at stoppe op indimellem, og ikke handle overilet men overveje sine handlinger, og meninger. "Verden" går ofte alt for hurtigt, som desværre får store konsekvenser fordi vi ikke bruger tid nok. Et bjerg er stabilt, flytter sig aldrig. Vi mennesker skal lære os kun at bevæge os når det er nødvendigt og ellers stå fast som en klippe, ikke handle overilet.
Dette principp er godt afpasset i Tae Kwon Do. Selv om hurtige handlinger er flotte bør vi vise nøjagtighed, præcition, have kontrol og vide hvor og hvornår de skal standses. I denne poomse bevæger man sig hurtigt for derefter at stoppe brat og stå fast som en klippe, uden overflødige bevægelser. Det kommer til udtryk helt fra første bevægelse. Din holdning skal være majæstetisk som bjerget, og teknikkerne uhyre præcise og nøjagtige. Udstrål betydningen/tolknigen af at du er rødbælte!

Gam repræsenterer bjerget. Bjerget er klippefast og ikke til at flytte. Således skal også mennesket være viljefast, stabil og ikke handle overilet. Taegeuk Chil jang skal udføres med bjerget i tanke. Teknikerne skal udføres sikkert, hurtigt, præsist og med kraft. Taegeuk Chil jang symboliserer bjerget.
Gam betyder massiv og fast. Nye bevægelser er sonnal-araemakki, batangson-geodeuro-makki, bo-jumeok, gawi-makki, mooreup-chigi, momtong-hechyo-makki, jechin-doo-jumeok-momtong-jireugi, eotgeoro-arae-makki, pyojeok-chigi, yeop-jireugi og stande som beom-seogi og joochom-seogi. Smidig sammenkædning af bevægelser er vigtigt for træningen.

Udførelse: Iskolde, knivagtige bevægelser, hårde og hurtige a