4. Kup

STAND

Side i DTaF’s officielle grundteknikbog

Koreansk

Dansk

44-16

Beom-seogi

Tigerstand

52-4

Poom seogi :

Bojumeok joonbi-seogi

Dækket næve retstandHÅNDTEKNIK

Side i DTaF’s officielle grundteknikbog

Koreansk

Dansk

Batangson geodureo momtong anmakki

Håndrods blokering med støtte (modsat arm / ben)

60-19

Eotgeoreo araemakki

Krydshånds blokering i lav sektion

71-10

Gawi makki

Sakse blokering

15-5

Doo jumeok jecheo jireugi

Dobbelt slag m. knyttet næve med håndfladen opad

59-13

Momtong hechyomakki

Udadgående adskille blokering

Geodeureo deung-jumeok eolgul apchigi

Omvendt knoslag i høj sektion med støtte

85-2

Eolgul bakatchigi

Udadgående slag

Batangson momtong anmakki

Håndrods blokering (modsat arm / ben)BENTEKNIK

Side i DTaF’s officielle grundteknikbog

Koreansk

Dansk

109

Geodeup chagi

To spark m. samme ben

111-10,2

Pyojeok-chagi

Pletspark

100-2

Nakeo chagi

Krog spark

103

Mooreupchigi

Knæspark/slag


DIVERSE

Han bon kireugi (Et skridts kamp) 13 stk.

og min. 6 applikationer til hver poomsee/Hyungs

Sam bon kireugi (Tre skridts kamp) - udtales “sah” bon kireugi 11 stk.

Kireugi - 3x3 min.

Poomse Taegeuk yook jang og Hyungs Pyung Ahn Sah Dan

Hosinsul (selvforsvar) - frigørelse af omklamring bagfraTEORI

Side i DTaF’s officielle grundteknikbog

Koreansk

Dansk

12

Pyeon jumeok

Kattenæve

15

Doo jumeok

Dobbelt knytnæve

52

Bo jumeok

Dækket næve

21

Gomson

Bjørnehånd

39

Mo-seogi

Spidsstand

Geodeureo

Støtte

Eotgeoreo

Kryds

Gawi

Saks

Ahope

Ni (9)

Jool

Ti (10)

Chill

Syvende (7.)

Taegeuk Yook-Jang

Gam-gween symboliserer vand. Vand har ikke selv en form, men antager den form det hældes i. Vand kan afbøjes, men ikke knuses. Det vil altid løbe nedad, og selvom det er blødt, så vil det med tiden slide sig igennem sten. Hvis mennesket får en udfordring, så kan det overvinde den med fast tro og tid. Flere steder i taegeuk’en kræves god balance og koordination for at kunne bevæge sig flydende som vand.

Taeguek Yook Yang består af handlinger som anvender Gam princippet i Palgween. Gam repræsenterer vand, et element med fleksibilitet. Vand er farligt, formløst, livgivende, ødelæggende, og mystisk. (symbolet på nøjagtighet og ihærdighed). Vand er en bestanddel i alt liv og uden vand kan heller ikke livet opstå. Vand er flydende og formløst, kan blive hård som is men bevarer altid sin natur.
Symbolet viser os derfor at handlingene må udføres med flydende og kraftfulde bevægelser. Hvis en forhindring mødes kan den overvindes ved fasthet og selvtillid. Du skal "gå" denne poomse med hovedet hævet og rank holdning, udstråle selvtillid og indre styrke! Du skal udføre teknikkerne mildt og flydende men med tanke på at de skal være destruktive.
Fare og besværligheder kan overvindes. I krigerkunstens historie vises dette bla. ved at folkeslag har mødt fjenden og kæmpet. Uanset odds skal man gå ind i en problemstilling/konflikt med hele sig selv, sin psyke, mentalitet og indre styrke så vel som sin fysiske krop.
Momentet av ki-øvelse, åndedrætstræning/meditationsteknik er tydelig i denne poomse. En langsom ki-bevægelse midt i diagrammet er også ilagt. Dette er den sidte poomsen før du træder ind i rødbæltefasen og det skal gennem forståelsen af dine teknikker og din indre træning komme til udtryk i poomsen at du behersker dine teknikker og er klar til det nye.
Det er i denne fase, mange føler de går og stamper og det er nu du får stor nytte av ihærdighed, tålmodighed og nøjagtig studeren uden at give op.

Taegeuk Yook jang henvender sig til Gam af Palgwe. Gam repræsenterer vandet. Vand er flydende og formløst, men antager den form det hældes i. Vand kan afbøjes, men ikke knuses og vil altid løbe nedad. Selv om vand er blødt, vil det med tiden slide sig igennem sten. Med udgangspunkt i vandets egenskaber vil selv de sværeste opgaver kunne løses med tiden, når viljen er tilstede. Taegeuk Yook jang skal udføres flydende som vandet. Kroppen skal tilpasse sig teknikerne og altid være i balance. Taegeuk Yook jang symboliserer vandet.
Kam repræsenterer vand, betydende uophørlig strøm og blidhed. Nye bevægelser i denne Taegeuk er hansonnal-eolgul-bakat-makki, apchook-dollyo-chagi, eolgul-bakatmakki og batangson-momtong-makki. Man skal være omhyggelig med at få sparkefoden til at lande korrekt på jorden efter apchook-dollyo-chagi og med at sænke hånden med en håndslængde ved udførelse af batangson-momtong-makki i forhold til palmok- makki'en.

Udførelse: Korte og hurtige refleksagtige bevægelser, som var man bange for at blive ramt.