2. Kup

HÅNDTEKNIK

Side i DTaF’s officielle grundteknikbog

Koreansk

Dansk

63-36

Sonnal araemakki

Knivhånds blokering i lav sektion

64-49

Hansonnal araemakki

Enkelt knivhånds blokering i lav sektion

89-45

Palkoop naeryochigi

Nedadgående albuestød

89-43

Palkoop olryeochigi

Opadgående albuestødBENTEKNIK

Side i DTaF’s officielle grundteknikbog

Koreansk

Dansk

111-14

Twieo ieo-chagi

Samme spark 2 gange - flyvendeDIVERSE

Han bon kireugi (Et skridts kamp) 17 stk.

og min. 8 applikationer til hver poomsee/Hyungs

Sam bon kireugi (Tre skridts kamp) - udtales “sah” bon kireugi 15 stk.

Kireugi - 3x3 min. med beskyttelsesudstyr

Poomse Taegeuk pal jang og Hyungs Bassai Cho og Chil Sung IL Ro

Hosinsul (selvforsvar) - frigørelse af div. greb, når man ligger på ryggenTEORI

Side i DTaF’s officielle grundteknikbog

Koreansk

Dansk

14-6

Jibge jumeok

Pincetnæve

17-2

Sonnal deung

Modsat knivhånd

19-5

Gawison keut

Sakse-fingerstik

19-6

Hanson keut

Enkelt-fingerstik

20-7

Moeun-dooson keut

Dobbelt fingerstik

20-8

Moeun-seson keut

Tre-fingerstik

39

An-chung-joochoom-seogi

Indaddrejet hestestand

Olryeo

Opadgående

Ko

Niende (9.)

Ship

Tiende (10.)

Udvidet kendskab til dommerreglementet: Advarsel og minuspoint

Se bilag 5

Taeguek Pal Yang

Gon er symbolet for Jorden. Kloden er rammen om alt liv. Her vokser planter, og vi bruger af dens ubegrænsede energi. Jorden er virkeliggørelsen af himlens energi. Himlen var symbolet på den første Taegeuk, og dermed er palgwe fuldendt.

Det er også fuldendelsen af en cirkel, og derfor er det også den første, anden osv.

Taeguek Pal Yang består af handlinger som anvender Gon i Palgween. Gon er symbolet for jorden, som er kilden til alt liv. Jorden har styrken, fastheden og kraften. Alle ting får liv fra jorden via dens næring og energi. Jorden er virkeliggørelsen af himlens skabende kraft. Den fastholder alt og lader alt gro.
I mange kulturer bliver jorden omtalt som "moder jord" og børn over hele kloden bliver oplært til at have respekt for dem begge. Taeguek Pal Yang indeholder mange grundlæggende øvelser, som tillader eleven at genopfriske og afpudse sine teknikker i denne sidste poomse i Taeguek før sortbæltepoomsene. Mønstret er aldsidigt, variabelt med flyvende teknikker og flere typer kombinationer.
Den er modsetningen til det første mønster og "hører" sammen med det fordi det er modtsætningen. Den anden del af Ying/Yang-billedet som dermed kompletterer det til en helhed. Som Il Yang er begyndelsen, far, styrke, yangenergi er Pal Yang slutningen, mor, blødhed og Yingenergi. Sammen er de balance og helhed.
Det første mønster er knyttet til kroppens kraftigste organ, det sidste er knyttet til mave/fordøjelse. Men hvis Il Yang skal "gåes" stærkt skal Pal Yang ikke sjuskes svagt igennem. Um/Ying energi som et fenimint begreb er ikke enstydende med svaghed! Moderfiguren er alt andet end svag, men derimod alsidig, stærk, medfølende og energisk.
Udfør mønsteret med den alsidighed og variation som det er. Behersk alle teknikker og forstå hvad hver eneste bevægelse betyder, vid hvad alt hedder og "finjuster" på alle de teknikker som du her frisker op fra din vej som farvet bælte i TKD.

Gon symboliserer Jorden. Jorden er virkeliggørelsen af himlens skabende kraft. Planter, dyr og mennesker får liv fra jorden, idet de trækker ubegrænset energi fra den. Taegeuk Pal jang skal udføres med en energi der minder om jordens skabende kraft. I denne taegeuk skal det vises, at grundelementerne fra Taekwondo mestres. Taegeuk Pal jang symboliserer jorden.
Gon repræsenterer "Yin" og jorden, betydende roden og afgørelsen og også begyndelsen og enden. Denne er den sidste af de 8 Taegeuk Poomse's, som giver adgang for eleven til DAN (sort bælte) graduering. Nye bevægelser er doo-bal-dangsang-apchagi, bakat-palmok- geodeureo-momtong-bakat-makki, twieo-chagi og palkopdollyo- chigi. Vægt må lægges på nøjagtigheden af trinene og forskellen mellem flyvespark og doo-bal-dangsang-chagi (skiftende flyvespark i luften).

Udførelse: Vise at man behersker teknikkerne. Roligt, langsomt