Slagelse Gardens historie

Basse fik ideen

Musikeren Henry Gregersen alias ”Basse”, fik ideen da han i 1976 havde været til kongres i Holstebro og oplevede Holstebro Garden.

"Sådan en garde må Slagelse også have”, tænkte Basse, og gik resolut op på rådhuset og bad om at få borgmesteren i tale. Borgmesteren syntes godt om Basse’s forslag og henviste ham til Jørn Bach fra oplysningsforbundene. Og så kom der gang i sagerne!

I januar 1977 begyndte de første piger og drenge at få undervisning på fløjte og tromme. Den 24. november 1977 blev der afholdt stiftende generalforsamling, hvor den første bestyrelse blev valgt med Jørn Bach som formand. Uden at forklejne andres indsats kan man vist roligt fremhæve Jørn Bach som en dynamisk og indsigtsfuld formand gennem de første mange år.

Garden startede som et tambourkorps, og var allerede på gaden i maj 1978. Senere kom der så harmoniorkester til, og garden består nu af ca. 40 drenge og piger i alderen 10 - 23 år.

Uniformen, som er tegnet af Børty Christiansen, blev præsenteret for offentligheden ved Trelleborgmarchen den 10. juni 1978.

Hvert andet år tager Slagelse Garden en tur til udlandet i en uges tid i skolens sommerferie. I tidens løb har vi været i alle de nordiske lande samt Tyskland, Holland, Østrig, Ungarn, Skotland, Spanien, Mallorca, Tjekkiet, Frankrig, England og Athen.

Hvert år arrangeres desuden en weekendtur, som er for alle - såvel grundskoleelever som gardere og ledere. I 1993 gik turen f.eks. til Samsø, hvor garden havde nogle fornøjelige dage sammen med de lokale beboere.

Slagelse Garden har også deltaget i store konkurrencer både i Tyskland og Danmark og har fået pæne placeringer.