Konkurrencer

Alle løbere kan i løbet af sæsonen stille op til en række forskellige konkurrencer. I SKK udvælger trænerteamet – med udgangspunkt i sportslige hensyn – hvilke konkurrencer, de enkelte løbere tager til. Der vil blive informeret om konkurrencer, herunder tilmelding og betaling, via Holdsport. Betaling for konkurrencer er ikke inkluderet i kontingentet. Prisen afhænger af, hvilken type konkurrence der er tale om. 


Funskate-konkurrencer og Iskrystal-konkurrencer


I løbet af sæsonen vil der blive holdt en række begynderkonkurrencer. Alle løbere på skøjteskolen og Funskate-holdene kan deltage i Funskate-konkurrencerne, og dem, der har deres eget program, kan deltage i Iskrystal-konkurrencerne. Det er trænerne, der tager stilling til, hvilke løbere der er klar til eget program.


Til Funskate-konkurrencerne mødes skøjteløbere fra alle landets skøjteklubber og dyster mod hinanden. Løberne bliver delt op i rækker efter alder og niveau og skal derefter i grupper vise nogle skøjteelementer til et dommerpar. Funskate-konkurrencerne er delt i øst og vest, hvilket betyder, at løbere fra Sjælland dyster mod hinanden. 
Funskate og Iskrystal er for løbere, der ikke kan stille op til K- og M-konkurrencer.


➡Klik her for at læse mere om Funskate konkurrencer


K- og M-konkurrencer

For at stille op til K- og M-konkurrencer, skal man have bestået DSU’s mærkeprøver (se nedenfor). Herudover betaler man et tilmeldingsgebyr pr. konkurrence, der ikke er inkluderet i SKK’s kontingent. 


Løberne er inddelt i rækker afhængigt af alder. Alt afhængigt af hvilke mærker, man har bestået, kan man enten være K-løber (konkurrenceløber) eller M-løber (mesterskabsløber). Læs mere på DSU’s hjemmeside: danskate.dk. Ud over DSU’s konkurrencer er der en række private klubkonkurrencer. Det er som nævnt SKK, der udvælger, hvilke konkurrencer de enkelte løbere/hold deltager i.


➡Klik her for at læse mere om K og M konkurrencer


DSU-mærker


Når din træner vurderer, at du er klar til det, kan du tage DSU’s mærker. Når du aktiverer dit beståede mærke til en DSU-konkurrence, kan du ikke længere kan være med til Funskate-konkurrencer. Der er egenbetaling for mærkerne. Første gang, du tager et mærke, kan du gøre det hos SKK, hvor der kommer en dommer ud. Herefter skal du bestå dine mærker ved DSU’s konkurrencer eller mærkeprøver. Læs mere på danskate.dk.