Begynderholdet - Løvehockeyskole

Løve Ishockeyskole / Ishockeyens Dag - Hvad er det?

I KSF starter både piger og drenge, som ikke har spillet ishockey før, på vores “Løve-skole”. Dette er vores begynderhold for børn op til 10 år, hvor børn (og forældre) lærer det grundlæggende om sporten og udstyret.

Gennem øvelser, leg og sjov på isen bliver børnene fortrolige med is, skøjter, udstyr og puck. Først når de grundliggende færdigheder er på plads, rykker barnet op på deres respektive årgangs-hold.

Et grundelement hos KSF er, at forløbet for den enkelte spiller struktureres individuelt, så vi udvikler og udfordrer alle efter niveau – og så alle har det sjovt med og omkring ishockey. Vi følger Dansk Ishockey Unions (DIU) aldersrelaterede træningskoncept uddannelsessystem (ATK), og alle vore trænere følger DIUs modul-opbyggede træner-uddannelse – og er meget dedikerede og har de relevante kurser for den årgang, som de træner.


Er dit barn fyldt 10 år?

Så er det som udgangspunkt desværre for sent at starte til ishockey, da det vil være meget svært at nå op på niveau med deres jævnaldrende.
Men dog vil børn der har stået på skøjter i deres fritid, rulleskøjter eller gået til anden sport hvor balance er en vigtig faktor, have en mulighed for at kunne starte indtil de fylder 11 år. Det er en mulighed for få børn, og det vil kræve en dedikeret indsat for, at komme op på niveau. Det vil være en vurdering fra barn til barn, som tages af trænerteamet.


Gratis træning 1. måned incl. udstyr.
Så kan børn og forældre prøve, om ishockey og KSF er noget for dem, inden de for alvor melder sig ind. Efter første måned kan et fuld sæt udstyr lejes for 100 kr. pr. måned – indtil der investeres i eget udstyr.


Til første træning anbefales det 

At dit barn tilmeldes en søndag hvor der er ekstra fokus på af finde udstyr en time før træningen starter, og hvor der samtidig er oplæring i at tage udstyret på. For det tager lidt tid at få udstyret på 1. gang. Regn med minimum 30 minutter til omklædning. Så får dit både du og dit barn en god oplevelse.


Løveskolen træner i 2023 hver onsdag kl. 17.00 - 17.45 og søndag kl. 10.30-11.25

Tilmelding til Løve Ishockeyskole / Ishockeyens dag
I skal helst melde jeres første ankomst i KSF på [email protected] – så bliver dit barn inviteret på Holdsport, og får således oprettet sin profil. Når man er oprettet på Holdsport kan man se hvem man er på hold med, tilmelde og afmelde sit barns kommende træninger samt deltage i mange andre aktiviteter i KSF.


Hvad skal I medbringe til første træning?
Husk at medbringe noget tyndt tøj, som spilleren kan have på inde under udstyret (skiundertøj, lange underbukser, langærmet t-shirt, gerne lidt længere sokker – eller hvad I nu har liggende) samt et par løse jogging-bukser til at tage ud over benskinnerne. Og så en drikkedunk og eventuelt noget snack, frugt eller sandwich. Efter en træning kan man godt blive sulten :) 


Hvad koster et begyndersæt til ishockey
Et begyndersæt koster ikke meget mere, end hvis dit barn skal starte til fodbold eller anden sport. Meget ishockey udstyr kan bruges over flere sæsoner og i de små aldre er der mange der køber brugt udstyr, da det ikke bliver særlig slidt. Udstyret findes ligesom alt andet sportsudstyr i forskellige pris og kvalitets-niveauer. Du kan læse mere om udstyret på siden grundlæggende om ishockeyudstyr.


Hvor lang er en ishockey sæson?
Sæsonen på is strækker sig fra medio august til slut juni. Det meste af sommeren afholdes én til to ugentlige udendørs off ice sommertræninger alt efter alder, som for vores yngste spillere har fokus på sjov, motorik, spil og ikke mindst på det sociale omkring holdet.


Er ishockey en hård sport? 
"Spillerne i ishockey er godt beskyttet af hjelm, handsker og andet udstyr. Derfor er der sammenlignet med andre sportsgrene for børn langt færre og mindre alvorlige skader i ishockey. Samtidig er ishockey fantastisk for udvikling af koordination, motorik, balance og kondition generelt."
Kilde: Professor dr. med. Paul Lereim.


I KSF fokuserer vi både på det sportslige og det sociale.