Om Ving Tsun

Om Ving Tsun som system

Ving Tsun er et kampsystem, ikke en kampsport. Det vil sige, at træningen ikke indeholder nogen sportslige elementer, som med tiden risikerer at ændre udøverens mindset hen imod at efterleve sportens reglementer frem for at kunne kæmpe i selvforsvar.
Sportslige elementer skal her forstås som f.eks. tidsbegrænsede omgange, pointgivning, eventuelt beskyttelsesudstyr, deltagelse i stævner med pokaler og bælter mv.

Det skal understreges, at vi har stor respekt for at udøvere af kampsporter ønsker at teste deres skills op mod andre udøvere.
At stille op til kamp kræver mod og dedikeret træning, og det hænder da også, at Ving Tsun udøvere vælger at stille op i sportskampe, men Ving Tsun systemet som sådan sigter ikke mod at blive brugt i sportskampe.


Et system skal forstås som en opbygning af den måde vi træner på i det daglige.

DVTF systemet tager udgangspunkt i at udøveren opnår færdigheder og slagstyrke til enten at kunne slå sin modstander ud eller at kunne aflevere så meget energi ind i modstanderen, at han ikke kan eller har lyst til at fortsætte med at kæmpe.


DVTFs træningssystem består primært et lille antal former, fem partner-drills samt opbygning af slagstyrke og timing/afstandsbedømmelse.


Der er tre våbenløse former (Siu Nim Tau, Cham Kiu og Biu Jee) plus Wooden Dummy formen (Mok Yan Jong) samt to våbenformer; langstokformen (Luk Dim Boon Kwan) og dobbeltknivformen (Bart Cham Do).


I den daglige træning er der et antal supplerende øvelser, samt naturligvis sparring på passende niveau efter evner og ønsker.


Et fast element i de daglige træninger er naturligvis også et vist niveau af fysisk formopbygning.


Smidighed er ikke vigtigt for at kunne forsvare sig effektivt i kamp, og er derfor ikke prioriteret i den daglige træning.

Det anbefales at træne dette ved siden for at opnå en god kondition og smidighed.