Historie

Historien bag Høsterkøb Foldboldklub

 

Klubben er oprindeligt startet i 1994 som en underafdeling af Høsterkøb Håndboldklub af to initiativrige mødre til børn på Høsterkøb Skole, Bente Carstens og Anne Lene Rud. Udgangspunktet var at give børnene i den pågældende klasse mulighed for at spille lidt bold på en sjov og uforpligtende måde. Den dag i dag er klubben primært baseret klassehold fra Høsterkøb Skole, men den optager gerne andre spillere, dog primært fra Birkerød Kommunes østsogn, dvs. Ravnsnæsset, Høsterkøb, Isterød, Sandbjerg og Ubberød/Brådebæk.

 

Netop fordi det var klassehold der udgjorde den første medlemsbase, er klubben vokset støt siden. Der er i dag 6 ungdomshold og et veteranhold. Med det øgede medlemstal fulgte også mange praktiske gøremål, der voksede til et omfang, der betød at klubben op til efteråret 2000 mere og mere kørte som en regulær fodboldklub, med den administration og de krav til gnidningsløs kommunikation der følger med dette. Man besluttede at sige tak for seks års godt samarbejde og bryde ud af Høsterkøb Håndboldklub, hvilket resulterede i at den ny klub blev dannet 1. november 2000.


Værdierne bag Høsterkøb Fodboldkub 2000.

 

Klubbens værdier

 

Vi vil i lokalsamfundet gerne markere os som en klub, hvor engagement og iver er det vigtigste element, samtidigt med at det sportslige sammenholdet og det at spille en god kamp på lige fod med modstanderen (og gerne vinde den!) - også har vægt. Det er væsentligt at gøre sig klart at spillernes fokus skifter med alderen hos de yngre årgange er det væsentligst at have det sjovt og mindre vigtigt at vinde. Jo ældre børnene bliver, jo mere fokuserede bliver de på at yde en koncentreret indsats både til træning og kamp.

 

Bestyrelsens udgangspunkt er altså at man som spiller - og forælder - føler sig hjemme og godt tilpas i klubben uanset alderstrin. Der er plads til alle - fra "legeplads" for de mindste og til det lidt mere målrettede arbejde på de ældste årgange. Der er ligeledes plads til Oldboys og almindelige motionister, herrer såvel som damer.

 

 

Det ligger bestyrelsen meget på sinde at få engageret forældrene mest muligt, bl.a. af den selviske grund at det letter bestyrelsens arbejde, hvis mange hænder deler arbejdet.