Padel bat - sådan vinder du med det rigtige udstyr


Padel tennis er en sportsgren, der vinder mere og mere indpas i Danmark. Men ligesom så mange andre sportsgrene, er det svært at vinde uden det rigtige udstyr. Men ikke mange ved hvad padel eller padel bats er, så derfor har vi skrevet lidt om alt, hvad der er værd at vide om padel bats og padel.

Padel bat


Først lidt om historien bag sporten:

Padel har sine rødder i spillet Platform tennis, der blev spillet tilbage i 1800 tallets England. Spillet blev i sin nuværende form opfundet i Mexico i 1962 og har siden bredt sig til hele verden. Det er dog stadig mest populært i Sydamerika.

 

Hvad er padel tennis?

Padel er en sportsgren, der læner sig lidt op af tennis. Derfor blev padel også først kendt som padel tennis.

Sporten er let at komme i gang med og alle kan være med – unge som gamle.

Padel spilles på en bane, der er omgivet af glas og trådhegn. Begge dele bruges aktivt i spillet.

Du kan spille padel hele året rundt, og der findes både indendørs og udendørs baner.

Padel spilles altid som double og kræver derfor 4 spillere. Spillet sættes i gang med en underhåndsserv og parrene skiftes til at serve for hvert parti. Der bruges samme pointsystem som i tennis.

 

Fordele ved padel:

  • hurtigere og nemmere at lære end andre ketcher sport
  • spillet forbedrer dine reflekser og reaktionstid
  • det kræver mindre teknik og styrke end andre sportsgrene
  • ikke så fysisk krævende, derfor færre sportsskader
  • det er en social sport, der altid spilles af 4 spillere
  • mere effektiv spilletid, da bolden altid er i gang

 

Padel bat – og andet udstyr:

Padel spilles med et bat, som typisk er lavet af glasfiber, carbon og kulfiber. Du kan få battet i forskellig kvalitet – alt efter hvilket niveau du befinder dig på.

Battet er delt op i følgende kategorier:

Den runde hovedform ”round”:

Battet med den runde hovedform er god til nybegynderen. Battet er hovedlet og har ofte balancen i midten eller tæt på grebet. Med denne type padel bat får du mere kontrol, da sweet spottet er rimelig stort. Dog får du mindre fart end ved de mere avancerede bat, men i det mindste er du sikker på at ramme rigtigt.
Vægten på dit bat bør være 365-375 gram.

Tip: Læs også om personlig træner her

Det diamantformede hoved: 

Battet med det diamantformede hoved henvender sig til den erfarne spiller. Sweet spottet er mindre på dette bat, hvilket gør det sværere at ramme rigtigt. Sweet spottet er placeret højere på battet, hvilket giver mere power i dine slag. Du har sværere ved at styre dine slag med denne topstyring, hvilket gør, at du har mindre føling med dette bat, end ved de to andre modeller.
Vægten på dit bat bør være 385-395 gram.  

Det dråbeformede hoved:

Battet med det dråbeformede hoved egner sig til den let øvede spiller. Det er en god kombination af de to andre bats. Battet har en fin blanding af kontrol og power. Vægten på dit bat bør være 345-360 gram.  

Udover padel battet kan du købe en masse andet udstyr, så du er klædt godt på til at spille padel. Du kan købe alt fra tøj og sko til tasker og bolde.