Om SISU

Velkommen til SISU Basketball. Vi ønsker at være en klub, der er med til at give vores medlemmer oplevelser for livet. Oplevelser, som man kan se tilbage på som noget, der har været med til at præge ens opvækst og liv. I SISU handler det ikke kun om at udvikle dygtige spillere – det handler også i stor grad om at udvikle mennesker og være med til at give dem vigtige personlige egenskaber, som kan bruges i mange andre aspekter i livet. Måske endda venner for livet.

Ordet ’SISU’ stammer fra Finland. Det betyder kampånd, viljen til altid at kæmpe ligegyldigt hvor svær en

SISU er en af de ældste basketballklubber i Danmark, og en af landets største klubber. SISU har ungdoms- og seniorhold i alle aldersgrupper, med spillere helt ned fra 4 års alderen til over 70 år gamle. Vi ønsker bredde og mangfoldighed, men stræber samtidig for udviklingen af talenter.

SISU drives primært af frivillige, lige fra bestyrelsen, til trænere, forældre og ned til den pågældende spiller.

SISU har en meget stor ungdomsafdeling, som består af både piger og drenge. De træner hver for sig, men ofte vil de samme årgange træne op af hinanden på forskellige baner. På denne måde får SISU et socialt samspil mellem de forskellige hold.

I SISU træner man i årgange, dvs. at man spiller sammen med jævnaldrende, der er født i samme årgang. Når der spilles kampe, spiller to årgange i samme række, hvilket betyder, at man kan mø-de hold, der har enten yngre eller ældre spillere afhængigt af, om man er ældste eller yngste årgang i den pågældende række.

SISU har som minimum en træner allokeret til hvert hold, som supporteres af en holdleder, der er en frivillig forælder, som hjælper med de administrative ting omkring holdet.

Træningerne i SISU er som regel halvanden times varighed, og man træner typisk mellem 1-3 gange om ugen, afhængigt af alder.

Når man starter i SISU, er almindeligt gymnastiktøj eller lignende helt fint til at træne i – det vigtigste er et par gode indendørs sko. Kommer der vished om, at barnet ønsker at fortsætte med at spille basket, kan investeringer i basketsko og -tøj altid følge herefter.

Udover at udvikle sportslige kompetencer, får du som medlem af SISU også udviklet andre vigtige kompetencer. Foreningsdeltagelse er med til at udvikle ’life skills’, der kan bruges i andre situationer af livet, så som evnen til at fastholde fokus, stræbe efter opstillede mål, vedholdenhed, selvkontrol samt selvdisciplin. Foreningsdeltagelse er også med til at udvikle sociale kompetencer og opbygning af et socialt netværk gennem klubfølelse og fantastiske minder.

SISU ville ikke være den store og traditionsrige klub, hvis det ikke havde været for alle de frivillige arbejdskræfter, der gennem tiden har trådt til. Der er mange muligheder for at byde ind med hjælp:

  • Som spiller kan du bemande dommerbordet til kampe.
  • Som spiller kan blive assisterende træner for et hold med yngre spillere end dig.
  • Som spiller kan du uddanne dig til dommer og derefter dømme kampe.
  • Som spiller kan du udarbejde kampstatistik på computer mm., når eliteholdene spiller hjemmekampe.
  • Som forældre kan du blive holdleder for dit barns hold, eller hjælpe den udnævnte holdledere med praktiske opgaver, f.eks. vaske spillertøjet eller sørge for transport til og fra kampe.
  • Som forældre kan du være behjælpelige med at finde sponsorer til ungdomsholdene eller til SISU generelt.

Du og dine forældre kan således støtte jeres hold og klubben på mange måder. Det er sjovt at hjælpe, det giver et unikt fællesskab, og hvis alle gør en indsats, kan sæsonen for SISU blive endnu mere fornøjeligt og udbytterigt.

SISU ønsker dig hjertelig velkommen og håber, at du, som spiller, samt forældre, vil få mange gode oplevelser som medlem af SISU Basketball Klub.

  1. Mød op til træning og kamp, men bland dig ikke – dit barn ønsker det. 
  2. Giv opmuntring til ALLE spillerne – ikke kun til dit eget barn.
  3. Skader tager træneren sig af, uheld på banen tager medspillerne sig af.
  4. Giv opmuntring både i med- og i mod-gang – giv ikke uberettiget kritik, men positiv og vejledende kritik.
  5. Respekter trænerens brug af spillere og taktik – forsøg ikke at påvirke ham/hende under kampen.
  6. Hvis direkte dialog ønskes med trænerne, så mød op til træning. Undgå mail og SMS’er.
  7. Se på dommeren som en vejleder – und-gå tilråb eller lignende.
  8. Giv opfordringer til dit barn om at deltage – pres ikke.
  9. Spørg om kampen var spændende og sjov – ikke kun om resultatet.
  10. Sørg for rigtigt og fornuftigt udstyr – overdriv ikke.
  11. Vis respekt for arbejdet i klubben – bak op om initiativer til årlige forældremøder, hvor ambitioner, holdninger og spørgsmål kan afklares. Du behøver ikke andre forudsætninger for at tage del i klubbens liv end lyst og engagement.
  12. Dit barn spiller basketball – ikke dig.