Klassisk gymnastik HOLD AFLYST

Klassisk gymnastik - motion for voksne

Klassisk gymnastik - motion for voksne

Begynd det nye år på et nyt voksenhold, som er stærkt inspireret af Helle Gotved-gymnastik og hendes tanker bagved gymnastikken uden dog at være et egentligt "Gotved-hold".

Gotved-gymnastik er måske nok gammelt, men bestemt ikke gammeldags. Det er ikke en modedille, men bl.a. en grundidé om at kroppen skal bruges på en naturlig måde og at gymnastikken skal tilpasses den enkeltes krop, kunnen og formåen.

Citat af Helle Gotved i 1972: "... den mindste muskel er beregnet på at skulle bruges og vi er ikke skabt tilfældigt, der er en mening med det hele."

Kroppen skal bruges på en naturlig måde. Det skal ikke gøre ondt at lave motion, hverken imens eller bagefter. Men man må godt kunne mærke at kroppen er blevet brugt. Vi går til vores egen grænse, for hvad vi kan og måske lidt over. På den måde får vi en bedre smidighed, styrke og balance. Øvelserne tilpasses den enkelte og foregår til musik, men det er ikke et rytmehold.

Efter en stille opvarmning laver vi skiftende øvelser for hele kroppen i skiftende tempi. Vi lave sving, træner kondition, øver balance, laver stræk, måske en lille dans en gang i mellem og slutter af med udstrækning og afspænding. Det hele foregår stående, siddende og liggende. Vi skal også anvende bolde, elastikker og andre små redskaber en gang i mellem.

Holdet er for dig, der gerne vil i lidt bedre form eller bevare din nuværende form eller for dig, der måske gerne vil have øvelser "med hjem" til brug i hverdagen.

Der kræves ingen forudsætninger for at deltage - alle kan være med uanset form! Så træk i noget tøj du kan bevæge dig i og få en time, hvor du kun skal tænke på dig selv.

Bemærk: første gang er den 7. januar og vi slutter den 27. april. Vi springer den 14. januar over, til gengæld træner vi også i vinterferien.

Dette hold er kun for voksne.

Aktiviteter
Der er ikke oprettet aktiviteter i kalenderen